קירות מסך הם קירות חיצוניים המשמשים כעיטוף בבניינים רבי קומות ובמבני מסחר מודרניים. המטרות העיקריות בשימוש בקירות מסך הן לספק הגנה מפני נזקי מזג האוויר וכמובן העיצוב המודרני.
חיפוי קירות מסך הינו קיר המורכב מפנלים, לרוב אלומיניום. קירות מסך משמשים במבנים מסחריים והם הסוג הנפוץ ביותר של חיפוי חוץ בצפון אמריקה. בעצם זהו סוג של חלון המורכב משתי יריעות זכוכית, אחת מבחוץ ואחת מבפנים. החלל בין שתי היריעות מלא באוויר או בחומר מבודד.
חיפוי קירות מסך
חיפוי קירות מסך הם הסוג הנפוץ ביותר של גימור קירות חיצוניים. זוהי דרך פופולרית מאוד בעבודות גמר שם מבנים והיא גם החסכונית ביותר. קירות המסך יכולים להיות עשויים מחומרים שונים, אך קירות מסך אלומיניום הם הפופולריים ביותר מכיוון שהם בעלי תחזוקה נמוכה, קלי משקל ועמידים.
ישנם שני סוגים שונים של קירות מסך לבחירה:
- הסוג הראשון נקרא קיר מסך "קבוע" או "לא זז". לסוג זה יש מסגרת אלומיניום מבחוץ ולוחות זכוכית בפנים הנעים מעלה ומטה באמצעות מנועים לפתיחה או סגירה לפי הצורך.
- הסוג השני נקרא קיר מסך "זז", בעל מסגרות אלומיניום נייחות משני הצדדים עם לוחות זכוכית המחליקים הצידה לפתיחה וסגירה לפי הצורך. סוג זה של מערכת קיר מסך הינו פופולרית מאחר והוא מספק דרך חסכונית לכסות שטחים גדולים תוך מתן פתרונות אדריכליים ועיצוביים.
כאמור, קירות מסך הופכים פופולריים יותר ויותר בעולם העיצוב. הם קיימים כבר זמן מה, אך משמשים למגוון מטרות. בנייה באמצעות מערכות קיר מסך היא דרך בנייה בת קיימא, חסכונית באנרגיה. בנייה זו כוללת שימוש בלוחות זכוכית בכדי לעטוף את המבנה. הלוחות נתלים בדרך כלל מהצד החיצוני של חזית הבניין, וניתנים לתיקון או הפעלה.
היתרונות והחסרונות של קירות מסך
- יתרונות סביבתיים: קירות מסך חסכוניים יותר באנרגיה ממערכות קיר מסורתיות, מכיוון שהם מספקים בידוד טוב יותר ומפחיתים את איבוד החום / הקור. המשמעות היא שימוש באנרגיה פחותה לחימום או קירור המבנה. יתרה מכך, סוג זה של בנייה אינו כרוך בהריסה, מה שאומר שיש פחות פסולת שנוצרת מחומרי בניין כמו בטון, לבנים וטיט.
- יתרונות אסתטיים: קיר מסך מאפשר אור טבעי יותר. כמו כן, שימוש בקירות מסך, מסייע בעיטוף המבנה המגן מפני נזקי מזג אוויר.
החיסרון של קירות מסך הוא שהם עלולים להיות יקרים וקשים לתחזוקה (ניקוי קבוע).